Stijn Meert ontgoocheld na lange busreis en late afgelasting van derby Kortrijk - Zulte Waregem

Naast een kwistige portie sneeuw, zagen de spelers in de bus van Zulte Waregem zondagnamiddag vooral zwarte sneeuw. 'Doodzonde', sakkert Stijn Meert. 'Ik had iedereen opgenaaid voor deze derby. We gingen ontploffen.'

Cedric Tack

Als Stijn Meert uit zijn slaapkamer naar buiten kijkt, ziet hij het Kortrijkse Guldensporenstadion liggen. Misschien moeten de spelers bij hem verzamelen voor de inhaalwedstrijd?

'Ik had vooral de buitenlanders gewezen op het belang van deze burenclash', zegt de 30-jarige ex-Kortrijkspeler. Ik heb zelden zo'n concentratie gevoeld op de bus. Voorin was de staf voortdurend aan het telefoneren. Wij probeerden ons zo weinig mogelijk druk te maken. De trainer vroeg meermaals om ons te blijven focussen en dat lukte vrij aardig. Maar dan hoor je plots, op minder dan een uur voor de aftrap, dat de match wordt afgelast. Je kan je niet voorstellen hoeveel minder spanning er plots in de bus hing. We waren op en top voorbereid en dan mag je rechtsomkeer maken. Een namiddag om snel te vergeten.'

Meer dan twee uur onderweg

15.45 uur:

Middagmaal en theoretische voorbereiding zitten erop. De spelersbus vertrekt vanuit Vichte. De buschauffeur beslist de snelweg niet te nemen. Een korte trip van 15 km staat op het menu.

16 uur:

Op het onthaal van de club staat de telefoon roodgloeiend. De spelersbus komt slechts stapvoets vooruit. Drie medewerkers staan voortdurend in contact met supporterslokalen, Vincent Mannaert (die ter plaatse is) en Francky Dury.

16.30 uur:

Anderhalf uur voor de aftrap. De spelersbus staat muurvast in Harelbeke. Enkele verzorgers en Dury wagen zich op glad ijs om enkele auto's vooruit te duwen. Op de KVK-website verschijnt het bericht dat de match nog altijd niet is afgelast. De speelkansen worden met de minuut kleiner.

16.40 uur:

De meeste supportersbussen (16 in totaal) zakken nog niet af. Dury polst naar politiebegeleiding.

16.45 uur:

De clubs zijn intussen overeengekomen de match niet te laten doorgaan. Ref Gumienny houdt het been stijf. Hij wil het veld persoonlijk inspecteren. De Limburger, die vertrokken was om halftwee in Sint-Truiden, heeft net geen 200 kilometer op de teller staan. Hij was tijdig in Kortrijk, maar een korte tussenstop doet ook hem de das om. Hij staat 40 minuten stil, op enkele kilometers van het stadion.

17 uur:

Gumienny komt aan en beslist vrijwel onmiddellijk dat voetballen onmogelijk is. Hij showt zijn traptechniek, maar het gele leer weigert in de sneeuw te rollen.

17.05 uur:

De spelersbus strandt op iets minder dan 500 meter van het stadion. De spelers zien de lichtmasten, maar verder komen ze niet. De bus maakt rechtsomkeer. Het stokt tussen Deerlijk en Waregem.

18.03 uur:

Spelersbus komt zonder schrammen aan op de parking van het Regenboogstadion.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus