Dedecker: 'Diamond Games verdienen te worden geschrapt'

Naar de smaak van senator Jean-Marie Dedecker verdienen de Diamond Games van de tenniskalender te worden geschrapt. 'Sportieve waarde nihil, een schande dat de VRT dat uitzendt', stelde Dedecker voor de camera van Actua-TV.

Van Jean-Marie Dedecker is geweten dat hij over alles een mening heeft en die in scherpe oneliners weet te verpakken. Nu liet hij zich gaan over de Diamond Games, het tennistornooi in Antwerpen dat zondag werd gewonnen door Justine Henin.

'Het tornooi verdient te verdwijnen want de sportieve waarde is niks', vond Dedecker. 'Ik vond het beschamend dat de VRT vrijdag zijn normale programma onderbrak voor de rechtstreekse uitzending van een derderangsmatch. Het deelnemersveld bestond uit speelsters van wie de kwalificatie

(Dedecker bedoelt ranking, red.)

hoger is dan mijn schoenmaat. Ik zag speelsters met een grotere BMI dan ikzelf. Ze hadden meer last van obesitas dan van tennistalent. Dat je daarvoor zoveel tv-rechten moet afdokken. Ik kan de VRT een goeie raad geven: het was ook het WK biatlon en er was een spannende snookermatch waarvan de sportieve waarde tien keer hoger lag. Ik noem dat sportieve verlakkerij.'

De Diamond Games lokten niettemin meer dan 100.000 toeschouwers. Dedecker erkende het populaire succes, maar zette zijn betoog verder. 'Het draaide rond Henin. Ik vind het prachtig dat Henin in ere wordt hersteld na de oorlog tussen de Clijsters-clan en de Henin-clan. Antwerpen was een Clijsters-tornooi, nu is het een beetje een Henin-tornooi geworden. Maar wees dan eerlijk en maak er een Henin-show van. Trouwens, neem Henin weg en het is een tienduizenddollartornooi zoals in Westende, Koksijde of Waregem.' (waw)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen