Justine Henin moeizaam naar halve finale in Doha

Justine Henin blijft de ups en downs afwisselen. Nadat ze woensdag heel wat last had met Alicia Molik, ontpopte de Zwitserse Patty Schnyder zich tot Henins kwelduivel. Henin staat wel in de halve finale van Doha, maar is nog steeds op zoek naar zichzelf.

(hjb)

,,Wij hebben altijd al hevige veldslagen geleverd. Ik zal zeker mijn niveau moeten verhogen om tegen haar een kans te maken.'' Justine Henin noemde Patty Schnyder (WTA 13) op voorhand een lastige tante, ofschoon ze tot gisteren slechts één keer tegen Henin kon winnen. Maar Henins voorgevoel was pal erop. Patty Schnyder - Henin: ,,Het is een speciale speelster, ze is linkshandig'' - bezorgde de Waalse een zeer lastige, warme avond in Qatar. Pas even over tienen 's avonds lokale tijd, na meer dan twee uur wedstrijd, trok Henin aan het langste eind.

Matchbal tegen

In de eerste set had Henin geen verhaal tegen de Zwitserse: 6-3. In de tweede set hielden Henin en Schnyder elkaar in evenwicht. Schnyder boog pas in het tiende game: 6-4 voor Henin, de bordjes in evenwicht en alles te herdoen. In die beslissende set brak Schnyder in het derde game door de opslag van Henin. Haar antwoord? Meteen een rebreak. Schnyders antwoord? Een rebreak. Schnyder behield haar opslagspelletjes en mocht uitserveren voor de wedstrijd. Maar Henin wilde van geen wijken weten, redde een matchbal van Schnyder en vocht zich terug tot 5-5. Haar kenmerkende verbetenheid leverde Henin uiteindelijk toch de zege op: 3-6, 6-4, 7-5.

De teller na acht onderlinge confrontaties staat op zeven zeges voor Henin en één voor Schnyder. Zo neemt Henin revanche voor de confrontatie in 2006 op het graveltornooi van Charleston. Toen versperde Schnyder haar de weg naar de finale.

Nu tegen Jankovic

Knap is het dat Henin kon terugvechten. Maar op de echte Justine Henin, die over en alles en iedereen heen walst, is nog altijd wachten. Henin en Jelena Jankovic mogen onder elkaar uitmaken wie er naar de finale in Doha gaat.

In de andere halve finale nemen Daniëla Hantuchova (WTA 19) en Svetlana Kuznetsova (WTA 5) het tegen elkaar op. Hantuchova was goed voor de stunt van de dag: ze schakelde Martina Hingis uit (WTA 6). Hingis pakte nog vlot de eerste set met 6-1, daarna kwam Hantuchova op dreef. ,,Op geen enkel moment in de wedstrijd had ik het gevoel dat het voorbij was. Ik probeerde gewoon mijn spel te spelen en dat loonde uiteindelijk.'' (hjb)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen