In de kijker / Kris Van Honsté verrast met nieuwkomer Hove met uitzege bij buur Aartselaar

© © koen fasseur

Nieuwkomer Hove zorgde voor een verrassing door met de kleinste zege te gaan winnen bij buur Aartselaar. 'Ik hoop dat we daarmee een goede basis leggen voor wat allicht een moeilijk seizoen wordt', zegt aanvoerder Kris Van Honsté.

Hove zakte naar Aartselaar met respect af, maar voor de pauze voelden de bezoekers dat er meer inzat. Ze forceerden immers de betere kansen. Na de pauze was het toch raak wanneer Sven Wilms vanuit een vrijschopfase scoorde. Meteen voldoende voor de eerste driepunter, want Aartselaar slaagde er niet in om te scoren.

'We kregen het gedurende twintig minuten wel moeilijk toen onze tegenstrever poogde die achterstand op te halen. Onze doelman en de paal hielden ons echter overeind en daarmee halen we een onverhoopte zege. Ik hoop dat we daarmee een goede basis leggen voor wat allicht een moeilijk seizoen wordt', zegt aanvoerder Kris Van Honsté.

'Een onverwachte zege omdat we een nieuwkomer in de reeks zijn, maar ook omdat we een slechte Antwerpse bekercampagne speelden. We wonnen niets, slikten zeventien goals en scoorden slechts twee keer. We beseften dan ook dat Hove een lastig seizoen tegemoet gaat. Dit seizoen zakken er acht clubs. We houden ermee rekening dat we een retourticket krijgen. Maar deze promotie konden we niet laten liggen. Wie weet lukt het wel. Die eerste zege is alvast een opsteker.'

Kris Van Honsté is op zijn 41ste een van de oudste spelers van de reeks. Hij is een jeugdproduct van Beerschot en ging vervolgens zaalvoetballen. Zijn werk als ingenieur kreeg voorrang.

'Op mijn 33ste begon ik opnieuw bij SK Wilrijk waar ik drie seizoenen speelde. Nadien stapte ik over naar Hove waarmee ik vorig seizoen de promotie naar derde provinciale beleefde. Een ding staat voor mij vast. Dit seizoen wordt mijn laatste. Ik zeg het al drie jaar, maar nu staat het voor mij vast. Intussen hoopt iedereen stiekem dat we in derde overleven.' (bdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus