Beslissend weekend voor Club

© rr

Club Brugge staat voor een beslissend weekend. Deze voormiddag moet het Jan Ceulemans overtuigen tot een laatste duwtje richting handtekening. En ook over de kwestie Timmy Simons moet er stilaan duidelijkheid komen.

MRE/KVU

Voor zondag moest alles rond zijn, had Jan Ceulemans donderdag nog verklaard. Daar ziet het dus sterk naar uit. Behoudens onvoorzienbare omstandigheden bereikt de Caje vandaag nog een akkoord voor drie seizoenen blauw en zwart. ,,Alles verloopt uitstekend’’, verklapte sportleider Marc Degryse gisteren op Sporza. ,,Ik verwacht dat we er zaterdag, kort voor of na de middag, wel uitkomen. Voor ons zou het in ieder geval een nieuwe start betekenen.’’ Ondertussen staan de fans te popelen om hun nieuwe held te verwelkomen. Het forum van de website puilt uit van de positieve reacties. ,,Eindelijk iemand die blauw en zwart ademt’’, klinkt het daar.

Simons

Vraag die ook Jan Ceulemans zich ongetwijfeld zal stellen: wat gebeurt er met Timmy Simons. De speler en zijn zaakwaarnemer lasten een periode van mediastilte in, en waren gisteren evenmin bijzonder spraakzaam.

,,Er is geen akkoord, maar de zaak is zeker niet afgesloten’’, aldus makelaar Guy Bonny. ,,Ik ben in blijde verwachting dat er nog iets gebeurt.’’

,,Er is de laatste dagen weinig vooruitgang geboekt’’, zegt dan weer Marc Degryse. ,,Vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar. Dit mag niet te lang meer aanslepen. Blijven of vertrekken: eerstdaags moet het een uitgemaakte zaak zijn.’’ PSV bood bij de eerste offerte, vorige week zondag, ongeveer 2,6 miljoen euro, terwijl Club Brugge tussen de vijf en de zes miljoen vroeg. Die marge is ondertussen ietsje kleiner geworden, maar niet veel. Nederlandse bronnen wisten te vertellen dat de Eindhovense club Simons heel graag wil, maar vijf miljoen euro toch te veel geld vindt.

Nog in Nederland wordt verteld dat Simons zelf een arbitragecommissie wil laten onderzoeken of de vraagprijs niet onredelijk hoog is, maar makelaar Bonny weigert op deze suggestie commentaar te geven. ,,Dat is mijn werk niet. Wij hebben een mondeling akkoord. Nu is het aan de clubs om eruit te komen.’’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen