Henin wint tweede toernooi op rij

© reuters

© reuters

© reuters

© afp

© reuters

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Justine Henin stak zaterdag haar 31e WTA-titel op zak, na winst in de finale van het WTA-toernooi van Doha in Qatar (1,340 miljoen dollar/hardcourt). Onze landgenote, 's werelds nummer twee en eerste reekshoofd, haalde het in twee sets van de als tweede geplaatste Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 5): 6-4, 6-2 in 1u20. Door dit succes loopt ze 275 WTA-punten in op Maria Sharapova. Op de WTA-ranking van maandag komt ze nog 33 punten te kort voor de plaats van nummer één.

loa

De 24-jarige Henin was nu al veertien keer in vijftien duels de betere van de Russische. Zaterdag nam ze 'weerwraak' voor haar enige nederlaag tegen 21-jarige Kuznetsova in de 1/2e finale van hetzelfde toernooi in 2004.

De Waalse speelde haar 46e finale uit haar carrière en veroverde haar tweede titel van 2007, een week na haar succes in Dubai. Dit jaar zit ze aan tien winstmatchen, tegenover één nederlaag (in de halve finale in de Parijse Open tegen de Tsjechische Lucie Safarova) in drie afgewerkte toernooien.

Dit succes levert haar ongeveer 222.000 dollar (netto) op, iets minder dan wat ze dit jaar eerder al had gewonnen. Onze landgenote passeert zo de lat van 14 miljoen dollar (10,6 miljoen euro) aan prijzengeld in haar carrière.

Zoals vaak al dit jaar kwam Henin opnieuw achter in de score. Bij 2-3 verloor de Waalse als eerste haar opslag (2-4). Maar erg gevaarlijk als ze zich bedreigd voelt, stoomde een erg geïnspireerde Henin door naar winst in de vier volgende spelletjes: 6-4 na 41 minuten. Zowel offensief (opslag en volley) als defensief (opslagreturn) was de Monegaskische inwijkelinge top.

Kuznetsova vond geen oplossing en kwam ook in de tweede snel 2-0 achter. De Russin mocht toch nog een spelletje binnenhalen (2-1), maar moest de drie volgende alweer aan haar opponente laten (5-1). De Russin werkte nog twee matchballen weg en kwam nog tot 5-2 terug, maar op 'love' en bij haar derde matchbal maakte Henin het af.

Justine Henin neemt nu een weekje rust en herneemt de competitie op 21 maart in Miami, op hardcourt en met een prijzengeld van 3,45 miljoen dollar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen