Jore Van den Berghe 5e op 500m sprint tijdens WK skeeleren

GIJON - Op de laatste dag van het WK skeeleren op de piste in het Spaanse Gijon is Jore Van den Berghe zondag vijfde geworden op de 500m. De eerstejaarsjunior is aan een sterk WK bezig. In een snoeiharde halve finale werd hij derde. Daarmee miste hij nipt de finale, maar eindigt wel als vijfde in de eindstand op de 500m. Wannes Van Praet strandde eerder al in de achtste finale. Hij werd 20ste.

jns

Ondanks de hinder die Ferre Spruyt nog steeds ondervindt van zijn schouderkwetstuur stootte hij net als Kwinten Tas door naar de halve finale van de 1000m. Tas werd vierde in zijn halve finale en reed de negende tijd, Spruyt de tiende. Daarmee vielen beiden net uit de finale.

De afsluitende aflossing over 3000m eindigde dramatisch voor de junioren. Bart Swings, Wannes Van Praet en Jore Van den Berghe plaatsten zich makkelijk voor de finale. Daarin moesten ze het opnemen tegen Colombia, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Italië en Taiwan. De wedstrijd ging erg gelijk op, tot Wannes Van Praet bij het uitkomen van de bocht tegen de vlakte ging. Hij moest gekwetst de wedstrijd staken en dus was het over en out voor de Belgen die zo hun medaillekansen zagen verdwijnen. Ook de Amerikanen en de Koreanen gingen nog tegen de vlakte. Zo won Colombia gemakkelijk goud, voor Italië en Taiwan.

Bij de senioren werden Kwinten Tas, Ferre Spruyt en Maarten Swings op onsportieve manier uit de finale van de aflossing gehouden door de Venezolanen die er met een waarschuwing goedkoop van af kwamen.

De Belgische ploeg sluit het kampioenschap op de piste af met 4 medailles. Wouter Hebbrecht won brons op de 300m tijdrijden. Bart Swings won goud op de 15000m afvalling en brons op de 10000m puntenafvalling en de 1000m.

Maandag start het WK op de weg. Daarbij wordt het afwachten of Wouter Hebbrecht nog hinder zal hebben van zijn liesblessure, of de schouderkwetsuur van Ferre Spruyt onder controle is en of Wannes Van Praet voldoende hersteld is van zijn val tijdens de aflossing.

Uitslagen:

. 500m sprint junioren:

1. Pedro Causil (Col)

2. Sebastian Arce (Col)

3. Elton De Souza (Fra)

5. Jore Van den Berghe (Bel)

...

20. Wannes Van Praet (Bel)

. 1000m senioren:

1. Jorge Luis Cifuentes (Col)

2. Alexis Contin (Fra)

3. Joshua Wood (VSt)

9. Kwinten Tas (Bel)

...

10. Ferre Spruyt (Bel)

3000m aflossing junioren:

1. Colombia

2. Italië

3. Taiwan

4. Verenigde Staten

5. Zuid-Korea

6. België

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen