Derde goud en brons voor Swings binnen het kwartier

GIJON - Op het wereldkampioenschap skeeleren in het Spaanse Gijon heeft Bart Swings zijn derde wereldtitel veroverd. Na de 15 kilometer afvalling op de piste en de 10 kilometer puntenkoers op de weg, won hij ook de 20 kilometer afvalling voor junioren.

ivb

Wannes Van Praet nam heel wat voorbereidend werk voor zijn rekening. Samen met Swings bepaalde hij vooraan het tempo. Swings maakte het werk perfect af. In de laatste rechte lijn ging hij over twee Italianen en hij kaapte het goud voor hun neus weg. Riccardo Bugari werd tweede, Andrea Andreotti derde. Wannes Van Praet eindigde nog net in de top tien.

Een kwartier later mocht Swings weer de baan op, voor de finale van de 500 meter sprint. Daarin moest hij het opnemen tegen de Colombiaanse toppers Pedro Causil en Sebastian Arce en de Fransman De Souza. Het werd een adembenemende thriller. Met vier op een rij gooiden ze zich over de meet. De fotofinish maakte duidelijk dat Bart Swings brons had. Het goud was voor Causil, het zilver voor Arce.

De 17-jarige Bart Swings uit Herent heeft zo naast drie wereldtitels ook drie bronzenmedailles op zak. Ook in de 10 kilometer puntenafvalling en de 1.000 meter werd hij derde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen