Kim Clijsters zwanger toen ze stopte

Kim Clijsters verwacht eind januari haar eerste kindje. Dat betekent dat ze zwanger was toen ze op 6 mei stopte met proftennis. Maar wist ze dat toen al?

loa

Lei Clijsters mocht gisteren het goede nieuws verkondigen, enkele dagen voor het huwelijk van zijn oudste dochter: volgend jaar wordt hij grootvader. In januari verwachten Kim Clijsters (24) en haar Amerikaanse en bijna-echtgenoot Brian Lynch (28) hun eerste kindje. De geboorte is hoogstwaarschijnlijk voor eind januari. Woordvoerder Jeroen Jespers spreekt over ‘ergens in januari’.

Conclusie: Kim was zwanger toen ze op 6 mei van dit jaar haar tennisafscheid aankondigde. Als de bevalling voorzien is voor eind januari, was ze zwanger eind april.

Het afscheid van de topsport kwam alleszins vroeger dan verwacht, want oorspronkelijk wilde Clijsters pas later op het seizoen officieel afscheid nemen. Of Clijsters ook wist dat ze zwanger was en daarom vroeger stopte? Woordvoerder Jespers: ‘Kim is niet gestopt omdat ze zwanger was. Het is wel geen geheim dat ze graag kinderen wilde. De natuur is haar gunstig gezind geweest.’

Trouw

Lei Clijsters vertelt in zijn blog dat hij uitkijkt naar de geboorte van zijn eerste kleinkind: "Joepie: babysitten, pampers verversen,... Allemaal geen probleem zolang ik maar geen borstvoeding moet geven."

De gewezen Rode Duivel blikt ook vooruit naar het huwelijk van zijn oudste dochter: "Het trouwgebeuren slorpt behoorlijk wat energie op. Een privéfeestje geven in je achtertuin is voor iedereen een onbekommerde en prettige bezigheid, maar in het geval van Kim en Brian merk ik dat het niet zo gemakkelijk is."

De media zijn op de dag van het huwelijk niet welkom in Bree. "Geen pers, geen camera's en geen fotografen. Na vele jaren op het tenniscircuit met de dagelijkse persconferenties nu een dag gezellig samen zonder vragen te moeten beantwoorden of voor de lens te moeten poseren," schrijft Lei.

Kim Clijsters won in haar carrière 34 toernooien, waaronder de US Open in 2005. Ze was ook twee keer de beste op de Masters, het officieuze wereldkampioenschap, en won in 2001 met België de Fed Cup. Ze was ook 19 weken het nummer één van de wereld.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen