Junior Wannes Van Praet wint zilver op WK skeeleren

Op het WK skeeleren in het Spaanse Gijon heeft de junior Wannes Van Praet vrijdag zilver gewonnen op de afsluitende marathon.

loa

De regen, die bij wijlen met bakken uit de hemel viel, maakte het parcours gevaarlijk glad. De Belgische juniores toonden zich al het ganse WK erg sterk. Zoals verwacht reden Bart Swings, Wannes Van Praet en Jore Van den Berghe steeds voorin en ontweken zo de talrijke valpartijen. Zij behoorden dan ook tot het dertigtal renners (van de 100 starters) die de eindstreep haalden.

Op vier ronden van het einde demarreerde Bart Swings, maar zijn ontsnapping droeg niet ver. Op dat moment voelde hij dat een medaille er niet inzat. Zijn tegenstanders hielden hem in het vizier, maar verkeken zich. Niet Bart Swings, maar Wannes Van Praet reed naar het zilver, Jore Van den Berghe finishte vijfde. Swings eindigde nog net in de top tien. Het goud ging naar de Taiwanees Jen Tse Yu.

Voor de 17-jarige Wannes Van Praet uit Eppegem is dit de eerste individuele medaille op een WK. Twee dagen geleden won hij samen met Swings en Van den Berghe nog zilver op de 5000 meter aflossing op de weg.

Uitslag marathon juniores:

1. Jen Tse Yu (Twn)

2. Wannes van Praet (BEL)

3. Riccardo Bugari (Ita)

...

5. Jore van den Berghe (BEL)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen