Hantuchova te sterk voor Wickmayer

Daniela Hantuchova bleek in de tweede ronde van de Diamond Games in Antwrepen een maatje te groot voor onze landgenote Yanina Wickmayer die wel steveig weerwerk bood.

jav

Onze 18-jarige landgenote moest na 1 uur en 30 minuten met 6-4 en 6-3 de duimen leggen voor de 24-jarige Slovaakse (WTA-8), het derde reekshoofd in het Sporpaleis van Antwerpen.

Wickmayer had in de eerste ronde al haar kunen bewezen met 6-0, 6-4 winst tegen de Chinese Peng Shuai (WTA-59) en ook tegen het nummer acht van de wereld kwam ze goed uit de verf. Hantuchova kreeg weliswaar breakkansen, maar kon pas bij 5-4 ook daadwerkelijk door de opslag van haar tegenstandster gaan. Na 47 minuten was het tweede setpunt het goede.

In de tweede set hield een als steeds agressief spelende Wickmayer gelijke tred tot 2-2. Hantuchova won dan drie spelletjes op rij, waarvan één op de service van Wickmayer om er 5-2 van te maken. De Belgische sputterde nog één game tegen, voor Hantuchova op de eigen opslag het eerste matchpunt kon benutten.

Voor elk punt heb ik moeten vechten

"Het verschil tussen de top-50 en de top-10 is toch nog altijd groot", reageerde Yanina Wickmayer (WTA-163), na haar 6-4, 6-3 nederlaag tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova in de tweede ronde van de Diamond Games. "Maar ik denk dat ik me goed verdedigd heb."

Eerder deze maand won Wickmayer in de Fed Cup van de zusjes Alona en Kateryna Bondarenko, de nummers 22 en 38 van de wereld, en maandag moest Peng Shuai, de nummer 59 er in de eerste ronde aan. "Maar een speelster als Hantucova kan altijd nog iets meer. Altijd heeft ze wel een goede eerste opslag klaar. Zoals na elke nederlaag ben ik ontgoocheld, maar ik hoef me zeker niet te schamen. Het werd 6-4 en 6-3 in anderhalf uur. Dat betekent dat ik het haar toch knap lastig gemaakt heb."

"Ik ben best tevreden met mijn wedstrijd. Eens op de baan waren de zenuwen weg. In mijn eerste twee opslagspelletjes kwam ik telkens 0-40 achter, maar ik vocht me terug. En zo was het de hele wedstrijd. Ik heb geen cadeaus gekregen. Voor elk punt heb ik moeten vechten."

Wickmayer neemt nu twee tot drie weken rust en gaat dan weer in de ITF-toernooien aan de slag. "Daar zijn toch nog altijd meer punten te rapen dan in de kwalificaties voor de WTA-toernooien." Voor het einde van het jaar wil Wickmayer in de top-100 staan. "Dat is het doel, ja. Maar of dat ook zo zal zijn? Ik heb geen glazen bol..."

'Mooie toekomst'

"Wicmayer speelt erg goed, ze heeft een mooie toekomst voor haar", meent ook Hantuchova. "Mijn excuses aan het Belgische publiek omdat ik haar hier verslagen heb."

De volgende tegenstandster voor Hantuchova komt uit het duel tussen de Amerikaanse lucky loser Julie Ditty (WTA-105) en de Zwitserse kwalificatiespeelster Timea Bacsinszky (WTA-94).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen