Omega Pharma nog drie jaar langer in peloton

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het farmaceutisch bedrijf Omega Pharma maakte in de bedrijfsgebouwen in Deinze bekend dat het het contract met de wielerploeg Predictor-Lotto verlengt tot en met 2011. Het huidige contract liep eind 2008 af.

loa

Het team zal vanaf volgend seizoen niet langer Predictor-Lotto heten, maar wel Silence-Lotto. Silence is een middel tegen snurken.

Als het van Marc Coucke afhangt, wordt de nieuwe formatie Silence - Lotto komend wielerseizoen een van de sterkste wielerteams in het peloton. Met Silence wordt Predictor vervangen op het logo. Silence is een antisnurkproduct van natuurlijke ingrediënten dat vooral in Frankrijk van een enorme omzet geniet en dat Omega Pharma nu ook bij ons in Belgie wil promoten.

"Hoe kan dit beter dan in het wielerpeloton", stelde Coucke. "De voorbije jaren hebben onze andere producten Davitamon en Predictor het bewijs gebracht dat in het wielrennen de publiciteit rendeert, ondanks de soms negatieve aspecten. Dankzij een blijvende impact van de wielerliefhebbers genieten de renners en de publiciteit nog van een enorme uitstraling. Met renners als Cadel Evans, Robbie McEwen, Leif Hoste en andere beloftevolle jongeren hebben we vorig seizoen bewezen dat we iets in onze mars hadden. Daarnaast mag ook niet vergeten worden dat de versterking Popovych ook zijn vruchten zal dragen", verduidelijkte Coucke.

"Tot slot wil ik aankondigen dat Omega Pharma verder de wielersport steunt omdat naast het aspect topsport en betrokkenheid met de samenleving, ook een brede jeugdwerking in heel België en een extreem antidopingbeleid wordt verworven", aldus Coucke. Het directiecomite liet meteen ook weten dat het huidige engagement als wielersponsor verlengd wordt tot 2011. Het oorspronkelijke engagement dat liep tot eind 2008, wordt met een minimum van 3 jaar uitgebreid.

Het project van 2009 - 2011 is nog afhankelijk van het engagement van medesponsor Lotto, waarover vermoedelijk eind 2008 wordt beslist. De kleuren van het nieuwe Silence - Lotto-team zijn zwart en rood, het team heeft een budget van om en bij de 7,5 miljoen euro. Dat kan nog opgetrokken worden indien er nog meerdere sponsors opdagen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen