Milram ontslaat Alessandro Petacchi

© photo news

De Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi is vrijdag door zijn Duitse ploeg Milram ontslagen. De 34-jarige renner werd vorige week door het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne voor een jaar geschorst wegens dopinggebruik.

jav

Petacchi testte vorig jaar in de Giro positief op het gebruik van salbutamol, een middel tegen astma. De renner werd vorige zomer door de Italiaanse Wielerfederatie (FCI) vrijgesproken, maar het Italiaans Olympisch Comité (CONI) eiste twee jaar schorsing en stapte hiervoor naar het TAS. "Wij keuren expliciet elk gebruik van verboden middelen af. We willen een schone sport en prestaties op een natuurlijke basis", laat Milram weten in een communiqué.

Petacchi reed voor Milram, sinds de oprichting van het team in 2006. Hij was er samen met de Duitser Erik Zabel kopman. Daarvoor lag hij vijf jaar onder contract bij Fassa Bartolo. Op zijn palmares prijken onder meer 4 ritzeges in de Tour de France, 24 in de Giro en de klassiekers Milaan-Sanremo (2005) en Parijs-Tours (2007).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen