CSC en Basso gaan uit elkaar

PARIJS - Het Deense wielerteam CSC maakte woensdag bekend dat het in wederzijds overleg de samenwerking heeft stopgezet met de Italiaan Ivan Basso.

jav

Diens naam kwam in opspraak in de dopingaffaire-Puerto, waarop de Girowinnaar daags voor de Tour de France op non-actief werd geplaatst door CSC. Vorige week vroeg het Italiaanse Olympische Comité (CONI) evenwel om het onderzoek tegen Basso te klasseren, omdat de bewijslast tegen de renner te pover is. De beslissing werd in gezamenlijk overleg genomen, benadrukte de Deense ProTourformatie.

De 28-jarige Basso lag nog tot 2008 onder contract bij CSC, waar hij in 2004 terechtkwam. Tweemaal stond hij sindsdien op het podium in de Tour de France: 3e in 2004, 2e in 2005.

In mei won Basso nog de ronde van zijn land, maar zijn team liet hem sinds de Tour niet meer in competitie uitkomen (zoals ook het geval was voor een tiental andere renners) vanwege de beschuldigingen aan zijn adres in de bloeddopingaffaire rond de Spaanse dokter Fuentes, die eind mei losbarstte.

"De beslissing (tot scheiden) was moeilijk", verklaarde CSC-manager Bjarne Riis in een communiqué, waarin hij voorts de renner bedankte voor zijn tijd bij het team en voor zijn behaalde resultaten.

De ranke Italiaan, die nog steeds graag de Tour de France wil winnen, verklaarde dat hij in contact is met andere teams. Volgens de Italiaanse pers is het Amerikaanse Discovery Channel van Johan Bruyneel geïnteresseerd, net als de Italiaanse formatie Milram.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen