Junior Bart Swings verovert op brons WK skeeleren

CALI - Op de eerste dag van het wereldkampioenschap skeeleren in het Colombiaanse Cali heeft junior Bart Swings voor het eerste Belgisch eremetaal gezorgd. Op de 10.000 meter punten/afvalling pakte hij brons.

ivb

Swings, die op het voorbije Euopees jeugdkampioenschap tien medailles won, waarvan vier Europese titels, toonde nu zijn wereldklasse. In de eindsprint reed hij in zijn eentje naar de Koreaan Su Won en liet hem ter plaatse. Zo pakte hij de laatste drie punten, wat hem op een totaal van 10 bracht, een minder dan de Italiaan Amabili die zilver won. Het goud was voor Su Won.

Swings reed ook een sterke 300 m tijdrijden. Met 26.51 strandde hij op de 14e plaats, op slechts een zucht van de finale. Jens Maertens werd 20e in 27.21.

Bij de seniores kon Wouter Hebbrecht zich met een tijd van 25.43 als achtste plaatsen voor de finale van de 300 m tijdrijden. Daarin reed hij 25.598, goed voor de negende plaats. Het goud ging naar de Amerikaan Joey Mantia in 24.756.

Bij de dames juniores reed Annabel De Cleer een sterke kwalificatie op de 300 m tijdrijden. Met 28.57 stond ze lange tijd als twaalfde finaliste aangekondigd. De Duitse Berg stond met dezelfde tijd op de dertiende plaats en dus net buiten de finale. De tijden werden echter gecorrigeerd naar 28.579 voor Annabel De Cleer en 28.576 voor Berg. En dus zag de Belgische de finale met drie duizendsten aan zich voorbij gaan.

Zondag komen Annabel De Cleer, Jore Van den Berghe, Bart Swings en Ferre Spruyt aan de start in de 1000 m; Bart Swings, Wannes Van Praet en Ferre Spruyt rijden de afvalkoers.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen