Cipollini kruipt enkel in de VS weer op de fiets

De Italiaanse wielrenner Mario Cipollini, 40 jaar, die in 2005 een punt achter zijn carrière zette, gaat opnieuw koersen om jonge renners van de Amerikaanse formatie Rock & Republic te begeleiden. Maar Cipollini zal dit alleen in de Verenigde Staten doen, aldus zijn advocaat zondag.

loa

"Hij herbegint niet om te winnen. Wat hij moest doen, heeft hij al gedaan. Het gaat om een jonge ploeg die, omwille van het imago van de ploeg, Mario gevraagd heeft deel te nemen aan enkele wedstrijden. Dat zal enkel gebeuren in de Verenigde Staten en niet in Europa", verzekert de advocaat. Cipollini begint aan zijn seizoen half februari in de Ronde van Californië (17-24 februari).

Cipollini zal niet alleen herbeginnen met koersen, de voormalige wereldkampioen (2002) en recordhouder van het aantal gewonnen etappes in de Giro (42), die op 22 maart 41 jaar wordt, moet ook zijn ervaring doorgeven om de ploeg te helpen groot worden en te helpen doorgroeien naar een hoger niveau.

Volgens de Gazetta dello Sport, die het nieuws vrijdag naar buiten bracht, wil Michael Ball van zijn team, momenteel bestaande uit een groep Amerikaanse beloften, binnen vijf jaar de beste ploeg van de wereld maken. Ball is stylist van het kledingbedrijf Rock & Republic en eigenaar van het team.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen