UCI ageert tegen kritiek LeMond

PARIJS - De Internationale Wielerunie (UCI) gaat zich verdedigingen tegen de uitlatingen van de voormalige Amerikaanse wielerkampioen Greg LeMond.

jav

De drievoudige Tourwinnaar uitte zondag in een interview met L'Equipe bedenkingen bij de manier waarop de UCI de dopingproblematiek aanpakt: "Het hele systeem is corrupt".

"We kunnen niet aanvaarden dat de integriteit van een internationale federatie zoals de UCI op deze manier in twijfel wordt getrokken", verklaarde een UCI-woordvoerder na lezing van het artikel. De wielerfederatie onderstreepte dat er "grenzen zijn overschreden". De UCI zoekt de gepaste middelen om zich te verdedigen en liet nog verstaan dat "iedereen klaar moet zijn om de verantwoordelijkheid van zjin woorden en gedragingen te dragen".

"Het ganse systeem is corrupt. De UCI is bedorven", verklaarde LeMond in L'Equipe, waarbij hij onder meer verwees naar het rapport-Vrijman, de naam van de UCI-expert die de dopingbeschuldigingen van L'Equipe aan het adres van Lance Armstrong onderzocht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen