'Onwaarschijnlijk veel stront op Belgische wegen'

© photo news

De Amerikaanse wielrenner Tom Danielson van het Garmin-Chipotle team zegt meer respect gekregen te hebben voor de renners die wedstrijden in België rijden. En dat omdat er "onwaarschijnlijk veel stront op de weg ligt".

loa

"Ik kan niet geloven hoe ze zo veel slecht weer in één plaats krijgen", zegt de ronderenner op de website van

Velonews

. "Als het weer hier in de Verenigde Staten zo slecht zou zijn als in België, dan zou de wedstrijd worden afgelast. Enkele keren dacht ik dat ze zelfs extra stront op de weg hadden gegooid om het allemaal nog wat spannender te maken. Het is onwaarschijnlijk hoe ze zo veel stront op de weg krijgen en houden, om er ons dan doorheen te laten rijden." Danielson, ex-Discovery Channel, vertoefde deze herfst in België om er op aanraden van zijn ploegleider Jonathan Vaughters te koersen in moeilijke omstandigheden.

"Ik had het ijskoud, ik was er doodsbang, mijn remmen werkten niet, mijn fiets gleed door de stront, er was een bocht om de vijf minuten, en het waaide er als tijdens een orkaan. Zo was het elke dag in België. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik er een beter renner ben geworden," zegt de Amerikaan met enige zin voor overdrijving.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen