Jan Ullrich start proces tegen El País

© rr

Jan Ullrich start een proces tegen de Spaanse krant

El País

. In de maandageditie van El País werd de Duitse Tour-winnaar van 1997 beschuldigd van dopinggebruik. ,,Ik heb aan mijn advocaten gevraagd om het nodige te doen. Ik heb niets te maken met die ganse dopingaffaire", schrijft de Tour-favoriet op zijn website.

sdg

El País linkte Ullrich en zijn sportdirecteur Rudy Pevenage maandag aan het Spaans onderzoek naar het vermoedelijke dopingnetwerk rond dokter Eufemiano Fuentes. Er waren al eerder geruchten dat de Duitser betrokken was bij een dopingschandaal in Spanje. In juni begon de Spaanse politie een onderzoek naar dokter Eufemiano Fuentes, die zijn klanten bloeddoping zou toegediend hebben. De Spaanse radiozender Cadena SER bracht Ullrich toen al in verband met de dokter en kreeg meteen een proces aan het been.

El País bevestigde maandag dat er documenten in beslag genomen waren waarop namen zouden voorkomen die mogelijk verwijzen naar Jan Ullrich. Zo zou er volgens El País een bloedzakje in beslag genomen zijn waarop ’Jan’ stond. Op een visitekaartje stond ,,Hijo Rudicio" (zoon van kleine Rudy) gekrabbeld. Pevenage zou dan de kleine Rudy in kwestie zijn.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen