Mauresmo blijft imponeren op gras

Amélie Mauresmo heeft zich moeiteloos geplaatst voor de vierde ronde. De titelverdedigster haalde het in minder dan een uur van de Italiaanse Mara Santangelo met 6-1 en 6-2.

loa

Door de regen moesten de speelsters alweer anderhalf uur met de vingers draaien in de kleedkamers. Amélie Mauresmo had dan ook geen tijd meer te verliezen, toen ze dan toch het Centre Court mocht betreden. Het nummer vier van de wereld won tegen de Italiaanse Mara Santangelo (WTA 29) de eerste set na 25 minuten met 6-1, voor de tweede had ze een spelletje en zeven minuten meer nodig. De Française ging nauwelijks in de fout en maakte indruk met knappe volleys en winnende slagen vanop de baseline. Ze lijkt de vorm te benaderen die haar vorig jaar de titel opleverde in Wimbledon.

Mauresmo verloor dit tornooi nog maar negen spelletjes om de vierde ronde te bereiken. Dat is beter dan wie dan ook. In de achtste finales onmoet de Française ofwel de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 53), ofwel het veertiende reekshoofd, de Tsjechische Nicole Vaidisova.

Sharapova net op tijd

Seconden voor de regensluizen weer opengingen op Wimbledon, bemachtigde ook Maria Sharapova (WTA 2) een plaatsje bij de laatste zestien. De Russische ging met tweemaal 6-3 voorbij de Japanse Ai Sugiyjama (WTA 27). In de volgende ronde neemt de kampioene van 2004 het ofwel op tegen een andere Japanse, Akiko Morigamo (WTA 71), ofwel die andere oud-kampioene, Venus Williams (WTA 31).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen