In de kijker / Hakan Sener beslist derby in voordeel van Aartselaar

© © Raymond van Beygaerden

Aartselaar ligt helemaal op schema na de 0-1-winst in de derby bij Hemiksem. De uitschuivers tegen Hove en Hoboken zijn ondertussen vergeten en het team van Ronny Willner staat in de subtop.

Hakan Sener zorgde halfweg de eerste helft voor het enige doelpunt in deze derby. Een krappe, maar ook ruim verdiende winst.

'Voor de pauze hadden we overwicht en lieten we hogere cijfers liggen. Hakan Haran kreeg nog mogelijkheden, waarmee we het verschil konden maken. Na de herneming was er meer evenwicht, maar onze zege kwam nooit in gevaar,' zegt de maker van het doelpunt, Hakan Sener.

De Belg vanTurkse origine is nieuw bij Aartselaar. Op zijn 31ste heeft hij echter al heel wat clubs bezocht.

'Ik ben een jeugdproduct van Tubantia Borgerhout', vertelt hij. 'In de voorgaande jaren speelde ik vier seizoenen voor Turk Sport, twee voor Brasschaat en was ik aan de slag bij SC Merksem. Met de overgang naar Aartselaar voel ik me best tevreden.'

'De club trok nog enkele spelers uit de Turkse gemeenschap aan. Daarbij is Hakan Haran de sterkhouder van het team. Hij speelde nog in de Turkse derde klasse en betekent voor Aartselaar een meerwaarde. Voor mij is hij een ideale afleider. Ik speel net achter de spitsen en met een speler als Haran in de buurt krijg je automatisch meer ruimte.'

Aartselaar sputterde bij de competitiestart, maar aan de nederlagen tegen Hove en Hoboken denken ze ondertussen niet meer.

'We denken er soms nog aan, want die wedstrijden mochten we nooit verliezen', zo vertelt Sener. 'Tel bij ons huidige saldo nog zes punten en dan staan we aan de leiding.'

'Maar over de gang van zaken klagen we niet. Ons doel is duidelijk. We gaan voor het derde jaar op rij voor een eindrondeplaats. Voorlopig loopt alles naar wens.' (bdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus