Tom Boonen

Papa Boonen mag dan wel beroepsrenner zijn geweest, zijn zoon zadelde hij pas laat op met de liefde voor de fiets. Tom won op zijn dertiende zonder voorbereiding de Scholentrofee in Zolder en sloot zich daarna aan bij de kleine

Balense Bicycle Club

. Twee jaar later strikte Dirk Demol hem voor de ter ziele gegane

Kortrijkse Groeningespurters

. Na vijf jaar volgde Boonen zijn leermeester naar US Postal, waar hij zijn eerste profcontract kreeg.

Tom Boonen heeft nooit verstopt dat hij gek is op auto's. Hij behaalde een diploma automechanica en zei eind vorig jaar tegen onze krant dat hij na zijn carrière best zou willen racen. Geen Formule 1, maar voor de fun: ,,Zoals de broertjes Koen en Kris Wauters''. Voor de rest heeft Boonen geen spectaculaire hobby's. Muziek beluisteren en films bekijken staan op één.

Het salaris van Boonen blijft in het peloton

top secret

. Vast staat dat met wielrennen lang niet zoveel geld te verdienen valt als met voetbal of Formule 1. Als hij zijn huidig contract met Quick Step-Innergetic tot 2008 zou verlengen, zo wordt gefluisterd, zou Boonen 1 miljoen euro per jaar verdienen. Omwille van zijn looks en imago kan hij ook reclame maken voor kleding, shampoo of wie weet wat nog allemaal. Voorlopig is hij nog op geen enkele van de talloze aanbiedingen ingegaan, maar binnenkort kiest hij naar eigen zeggen één of twee projecten uit.

Tom Boonen groeide op in Balen maar beweert binnenkort het ouderlijke huis te verruilen voor een appartementje in Monaco. Vooral om verlost te zijn van zijn opdringere fans. Boonen: ,,Dit jaar is de bom ontploft. Je kan je niet voorstellen wie we allemaal aan de deur kregen.'' De keuze viel op Monaco. Zonder twijfel voor het fiscale voordeel.

Als hij even op het gaspedaal zou duwen, kan Boonen evenveel vrouwen als ritoverwinningen achter zijn naam schrijven. De Balenaar laat naar verluidt de vele aanzoeken voor wat ze waard zijn en zit al bijna twee jaar 's avonds braafjes op de sofa naast Lore Van de Weyer, een 21-jarige sociaal assistente die volgend jaar kinder- en jeugdpsychiatrie zal studeren. In de fichesbak van de gespecialiseerde pers zit ook nog Liesbeth De Vocht (26) uit Arendonk, zijn vorig liefje.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen