KORT

-  Ajax en Genk praten over Defour

-  Feyenoord volgt Koen Daerden

-  Seizoen gedaan voor Stojanovic

(RS), (RS), (RS)

Ariel Jacobs maakte gisteravond bekend dat Genk en Ajax binnenkort gaan praten over de transfer van Steven Defour. ,,Er was vorige week een briefwisseling tussen ons en Ajax'', sprak de technisch directeur van Genk. ,,Wij hebben geschreven dat we Defour willen behouden, maar we willen ook rekening houden met de wensen van de speler.''

,,Ik wil best naar Ajax'', zegt Defour. ,,Ik voel me niet te jong. Soetaers en Sonck waren ouder toen ze gingen, maar braken niet door. Ik denk dat het vooral met je manier van voetballen te maken heeft en dat het spel van Ajax me ligt.''

Jacobs maakte ook bekend dat Genk de 18-jarige Davy Brouwers, een flankspeler van KBHZ, een contract liet tekenen tot 2008.

(RS)

Opmerkelijke buitenlandse gast in het Fenixstadion was Wim Janssen, technisch directeur van Feyenoord. Links en rechts werd verondersteld dat hij Defour kwam volgen, maar het lijkt waarschijnlijker dat hij Daerden kwam scouten. De 's Herenelderenaar stond al vorig jaar dicht bij een transfer naar de Rotterdamse club. Gisteravond kreeg hij overigens zijn derde gele kaart, zodat hij de derby van volgend weekend tegen STVV mist. Hij wordt dan mogelijk vervangen door Engelaar, die gisteren normaal op de bank zat. Hij bleef echter ziek thuis.

(RS)

Nenad Stojanovic liep een vrij ernstige knieblessure op. Een scheur of een verrekking van een gewrichtsband, dat was gisteren nog niet duidelijk. Het seizoen is in ieder geval gedaan voor hem. Volgend weekend wordt hij op Staaien vervangen door Marvin Ogunjimi.

(RS)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen