SV Zulte/Waregem in eerste klasse

© © VDB

Het bestuur en de visie van Zultse VV, het stadion en de supporters van SV Waregem. Het blijkt een gouden combinatie want vier jaar na zijn ontstaan duwt Zulte-Waregem de poort naar eerste klasse open. De exponent van het Zultse voetbalverstand is Willy Naessens, al twintig jaar voorzitter.

Bart VAN MOERKERKE,

Willy Naessens stapte nu bijna dertig jaar geleden als ingenieur elektronica in het bedrijf voor dakwerken van zijn vader. Intussen heeft hij 140 mensen in dienst. Zijn zoon leidt de dakwerken, Willy Naessens coördineert de bouw van woningen en appartementen in ons land en op Tenerife. Hij verblijft regelmatig op het Spaanse eiland en houdt er een immer zongebrande huid en een zuiders getinte, modieuze flair aan over. Maar als het op voetbal aankomt, getuigt hij van onversneden Vlaams realisme.

,,Ook nu we naar eerste gaan, moet je van ons geen zotte dingen verwachten'', zegt Naessens. ,,Geen dik betaalde vedetten of buitenlandse balgoochelaars. We blijven onze visie trouw. We werken vooral met voetballers uit de streek. De spelers van buitenlandse afkomst, zoals Tankary en Jarakovic, wonen al jaren in ons land. Dat wil niet zeggen dat er straks geen enkele buitenlander bijkomt. We kijken namelijk ook naar de Franse markt.''

Zes nieuwkomers

Van de huidige kern behoudt de club 18 spelers. De voorzitter wil 6 nieuwkomers.

,,We moeten twee spitsen aantrekken omdat het niet zeker is of Tankary na zijn knieoperatie nog zijn oude niveau haalt'', aldus de voorzitter. ,,Verder zijn we op zoek naar een linkerflankspeler die zowel achterin als op het middenveld inzetbaar is en naar een centrale middenvelder. In elk compartiment moet er één speler met ervaring bijkomen aangevuld met enkele beloftevolle jongeren. De absolute voorwaarde is dat we binnen ons budget blijven. Dat bedroeg dit jaar anderhalf miljoen euro, voor volgend seizoen mikken we op het dubbele. De televisierechten, de ticketverkoop en de sponsoring moeten elk een half miljoen euro extra opbrengen. Als ik zie wat de zekerheid over de promotie de afgelopen dagen losmaakte, is dat een realistisch streefcijfer.''

De club zal in eerste klasse werken op semi-professionele basis. Dat betekent dat er één keer per dag getraind wordt, in de vooravond. De spelers worden gestimuleerd om het voetbal te blijven combineren met een deeltijdse job. Nieuw is dat Zulte-Waregem zijn thuiswedstrijden voortaan op zaterdagavond zal spelen zodat de sponsors meer televisieaandacht krijgen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen