Önder Turaci straks Rode Duivel?

© © Photo News

Goed nieuws voor René Vandereycken. Önder Turaci komt weer in aanmerking om voor de Rode Duivels te spelen. De Turkse Belg, die na zijn doortocht bij La Louvière en Standard voor Fenerbahçe speelt, mag door een administratieve blunder niet voor Turkije spelen.

(KVU)

Turaci (24), voormalig Belgisch belofteninternational maar van Turkse origine, koos drie jaar geleden voor Turkije. ,,Omdat Anthuenis telkens iemand anders opriep.'' De rechtsachter debuteerde op 18 augustus tegen Wit-Rusland en zat nadien nog een match op de bank bij de WK-kwalificatiecampagne.

Nu blijkt dat hij niet meer voor Turkije mag spelen. Volgens het FIFA-reglement mag een speler van federatie veranderen tot zijn 21ste. Turaci was...22. Wie echter die limiet overschrijdt, heeft tot twaalf maanden nadien de tijd alsnog een aanvraag in te dienen. Dat gebeurde echter 25 dagen te laat.

Omdat Turaci slechts in een vriendschappelijke wedstrijd voor Turkije speelde, zou hij voor België kunnen uitkomen. ,,De FIFA reageert niet officieel vooraleer er een vraag komt van de speler zelf of één van de twee federaties. Maar als hij nog steeds de Belgische nationaliteit heeft, lijkt dat wel in orde te zijn voor België'', aldus persattaché Nicolas Maingot van de FIFA.

Het is dus wachten tot de Belgische bond een vraag richt aan de FIFA. De Turkse bond kreeg een negatieve respons van de FIFA. ,,Fatih Terim wil me graag bij Turkije. Mijn voorkeur gaat uit naar Turkije maar ik zou graag voor de Rode Duivels spelen'', aldus Turaci die dit seizoen nog geen minuut miste bij Fenerbahçe, noch in de competitie, noch in de Champions League.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen