VINCENT KOMPANY ondergaat vandaag schouderoperatie in Lyon

© © PDW - VUM

Maandenlang kregen voetballiefhebbers en Anderlecht-supporters koude rillingen als het over de rug van Vincent Kompany ging. Een pijnlijke schouder en een trip naar de VS later belandt het goudhaantje van Anderlecht - 15 miljoen euro zou hij moeten kosten - opnieuw in een onzekere hoek. Vandaag gaan zijn verplichte maanden rust in na zijn al even verplichte operatie. De hamvraag: hoeveel brengt zijn transfer straks nog op?

Kristof BOHEZ

In Hollywood-stijl werd Vincent Kompany gisteren met zijn zere schouder vanuit New York van dokter naar dokter gestuurd. Na zijn bezoek aan schouderspecialist Bigliani in het ziekenhuis van de befaamde Colombia University stond het vliegtuig in Zaventem al klaar om naar Frankrijk te vliegen.

Verlengd verblijf in Lyon

,,Ik heb Vincent een extra onderzoek aangeraden bij een collega en vriend van mij in Frankrijk'', klinkt het bij clubdokter van Anderlecht José Huylebroeck, die door zijn eigen drukke schema dan toch niet deelneemt aan de operatie. ,,Dat was aanvankelijk niet zo gepland, maar dokter Walch is straks met vakantie en dus wordt Vincent donderdag

(vandaag, red.)

in Lyon geopereerd.''

Eerst was gepland dat Kompany gisteravond nog naar Brussel zou afzakken. Lyon is echter de plaats waar het goudhaantje geopereerd wordt. Wat ons meteen bij de aangekondigde transfer van de 19-jarige verdediger brengt. Lyon is immers één van de clubs die zich erg geïnteresseerd toonde in een overname van Kompany aan het eind van dit seizoen. Bovendien is voorzitter Aulas van Lyon een goede vriend van Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock.

Het verblijf in Lyon zou zo wel eens een voorsmaakje van meer kunnen zijn. René Vandereycken mag Kompany's naam alvast schrappen uit zijn interlandselectie van morgen. De vooropgestelde revalidatietermijn bedraagt drie maanden. Benieuwd of de buitenlandse gegadigden voor de Rode Duivel zich daarna zullen laten afschrikken door de nog steeds hoge transfersom.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen