Leif Hoste rijdt Hel uit met gebroken borstbeen

© © Photo News

Voor Leif Hoste (27) is Parijs-Roubaix zondagavond uitgedraaid in een opname in het ziekenhuis van Brugge. Daar stelden artsen bij de ploegmaat van Lance Armstrong een gebroken borstbeen en een scheurtje in de long vast. ,,Ik moet een kruis maken over de rest van het voorjaar en ook mijn deelname aan de Giro valt weg'', zucht de onfortuinlijke renner.

(RVW)

Hoste sloeg in de Hel zwaar onderuit op de kasseistrook in Orchies. ,,Even voordien had hij een lekke band gehad en daardoor de beslissende ontsnapping gemist. We wisten dat Leon van Bon de kloof op de groep Boonen zou proberen te dichten en Leif zat in zijn spoor toen de Nederlander ook effectief ging'', vertelt ploegleider Dirk Demol.

,,Klopt'', beaamt Hoste. ,,Ik ging echter onderuit in een S-bocht toen een renner binnendoor kwam gereden en weggleed. Hoe ik erin geslaagd ben de wedstrijd uit te rijden?

(Hoste eindigde nog als 33ste, red.)

Ik vraag het mij eerlijk gezegd ook af. Ik heb serieus afgezien, maar ben blijven rijden.''

,,De klap was zo hevig dat hij behalve een gebroken borstbeen ook een scheurtje in de long opliep. Redelijk ernstig toch, want blijkbaar zit er wat lucht tussen. Dat wordt nu in de gaten gehouden, de kans bestaat dat de artsen een buisje zullen inbrengen om die lucht te doen ontsnappen. Zeker is dat hij geruime tijd buiten strijd is'', vervolgt Demol.

,,In principe zou ik over enkele dagen al opnieuw op de fiets kunnen zitten, maar volgens de artsen zal het allicht een zestal weken duren vooraleer ik opnieuw echt voluit kan trainen'', besluit Hoste.

(RVW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen