Onderzoekers hopen op snelle doorbraak

Het federale parket is al drie maanden bezig met het onderzoek in het fraudedossier met voetbalresultaten rond de Chinese zakenman Ye. Het hoopt weldra een doorbraak te kunnen forceren.

(YB)

Tot dusver hebben de speurders onder meer huiszoeking verricht bij La Louvière. Bij Germinal Beerschot werden verscheidene clubverantwoordelijken ondervraagd. Er werden foto's van een hele reeks spelers voorgelegd aan de vrouwelijke kroongetuigen in deze zaak. Deze dames vertelden de speurders bij aanvang van het onderzoek dat Ye iemand 30.000 euro overhandigd heeft in het Hiltonhotel in Brussel van waaruit hij ook op de resultaten van bepaalde wedstrijden uit de eerste klasse gegokt heeft. Was dit omkoopgeld en aan wie werd het overhandigd?

Klaarblijkelijk hebben de getuigen op de voorgelegde foto's de persoon niet herkend die toen in gezelschap was van Ye. De speurders nemen nu de contacten onder de loep die verscheidene spilfiguren met de Chinese zakenman gehad hebben. Ook de bankverrichtingen worden nauwkeurig bestudeerd. ,,Wij gaan erop vooruit'', was het enige commentaar dat het parket kwijt wou.

(YB)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen