,,Niet op de hoogte''

Emilio Ferrera werd op 3 oktober 2005 ontslagen als trainer van La Louvière na een 0-3-verlies tegen FC Brussels. Niet alleen de sportieve resultaten - La Louvière stond toen laatste - maar ook zijn weigering om mee te werken aan de omkooppraktijken zouden aan de basis van het ontslag hebben gelegen. Althans, volgens het Canvas-programma Panorama.

(LVDW)

,,Men heeft mij nooit gevraagd om wedstrijden te vervalsen'', aldus Ferrera, die na zijn ontslag wel verklaarde gedegouteerd te zijn door het Belgische profvoetbal en nog altijd niet opnieuw aan de slag is. ,,Ik heb inderdaad versterking gevraagd. Dat kon niet en na mijn vertrek zijn er enkelen gekomen. Dat is juist. Ik lees ook de kranten en misschien ben ik wel het grote slachtoffer geworden. Dat weet ik niet. Maar ik kan zeker niet zeggen dat iemand mij ooit benaderde om wedstrijden te vervalsen.''

Gilbert Bodart, de opvolger van Emilio Ferrera bij La Louvière, werd de voorbije weken wel gelinkt aan gokpraktijken. ,,Ik zweer op het hoofd van mijn kinderen dat ik hiermee niks te maken heb'', herhaalt Bodart echter steeds.

(LVDW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen