Ajax springt over AZ

© © Jasper Ruhe

In Nederland barst de strijd achter koploper PSV nu helemaal los. AZ Alkmaar verloor gisteren van Twente en ziet concurrent Ajax over zich heen wippen naar de tweede plaats. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van Roda JC

Jurgen Geril

Door het 1-1 gelijkspel in de topper van dinsdag tussen Feyenoord en PSV, kreeg eerste achtervolger AZ Alkmaar tegen Twente een unieke kans om dichter bij koploper PSV te sluipen. Een zege zou het team van Louis van Gaal op zeven punten brengen van de leider uit Eindhoven. Van Gaal begon aan de match met zijn twee Belgen: Moussa Dembele en Maarten Martens. De match verliep niet zoals verhoopt voor de ploeg uit Alkmaar. Twente kwam na ruim een half uur op voorsprong nadat ex-Genkenaar Orlando Engelaar N'Kufo had gelanceerd voor zijn zestiende seizoenstreffer. Nog voor rust maakte Bakircioglu er 2-0 van. Nadat Dembele dé kans op de aansluitingstreffer had gemist, deed Wilkshire AZ de das om. Meteen de derde nederlaag van het seizoen voor AZ.

Ajax Amsterdam profiteerde optimaal van het puntenverlies van AZ. De Amsterdamse Belgen Vermaelen en De Mul wonnen tegen de Belgen van Roda JC: De Fauw, Van Tornhout en Lachambre. Sneijder bracht de Amsterdammers 1-0 voor. Grygera verdubbelde na een assist van Vermaelen. De Belg Jan Vertonghen nam in de tweede helft de plaats in van Thomas Vermaelen. Door de zege springt Ajax in de stand over AZ naar de tweede plaats met één puntje voor op AZ Alkmaar en negen punten achter op leider PSV.

Doelman Vandenbussche won met Heerenveen met 0-2 bij NEC en blijft zesde. Onderaan hielden RKC en ADO Den Haag elkaar in evenwicht.

19de speeldag

NAC - Vitesse 2-1

10' Verhaegh 0-1, 33' Slot 1-1, 89' Sikora 2-1

NEC - Heerenveen 0-2

15' Alves 0-1, 82' Johnson 0-2

Twente - AZ 3-0

30' N'Kufo 1-0 , 43' Bakircioglu 2-0, 60' Wilkshire 3-0

Utrecht - Heracles 0-0

ADO Den Haag - RKC 1-1

45' Janssen 0-1, 87' Kolk 1-1

Ajax - Roda JC 2-0

15' Sneijder 1-0, 41' Grygera

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen