DER JAN vijfde in GP Schwarzwald, tweede in Gippingen: ,,Nog nooit zo goed''

© © EPA

Jan Ullrich maakte een prima beurt het voorbije weekend. Zaterdag versierde hij een vijfde plaats in de GP Schwarzwald, als snelste van een eerste groepje achtervolgers. Daags nadien deed hij nog beter in de GP van het Zwitserse Gippingen, een wedstrijd buiten categorie.

Janneman

stak er zelfs de hand uit naar een eerste overwinning van het seizoen maar werd in een sprint met drie sprint geklopt door Alexandre Moos.

(PDK)

Ullrich sakkerde even maar bleef niet lang zeuren. ,,Het gaat elke dag beter'', maakte hij tenslotte een vrolijke conclusie. ,,Meer zelfs: zo goed was ik begin juni nog nooit. Eigenlijk verbazen de goeie resultaten me een beetje. Vooral zaterdag voelde ik me nog wat moe van mijn training in de Pyreneeën, waar ik in totaal toch zo'n tienduizend meter hoogteverschil overwon. De goede conditie komt eraan. De grondslagen zijn gelegd. In de Ronde van Zwitserland kan ik die fijnstellen. Momenteel weeg ik nog twee kilootjes te veel. Die gaan er binnenkort op de Zwitserse wegen gegarandeerd af. Niet dat ik de ambitie koester om daar opnieuw eindwinnaar te worden. Dit keer staat die Ronde helemaal in het teken van de Tour. Twee of drie ritten plankgas geven, dat wil ik echter wél doen.''

(PDK)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen