Feyenoord viel na de uitschakeling voor de Uefa Cup door de Roemenen van Rapid Boekarest alweer door de mand in Utrecht, de club van

Hans Somers

en aanvoerder

Stefaan Tanghe

, die 20 minuten voor tijd - toen de eindstand al vast lag - naar de kant gehaald werd. In een wedstrijd waarin het kaarten regende, scoorde ex-Feyenoorder Robin Nelisse drie keer. Genoeg om de Rotterdamse leiders terug naar af te sturen. AZ, met

Stein Huysegems

na een uur in de ploeg, hijst zich na de winst tegen NEC weer mee op kop. Bij Ajax stond

Thomas Vermaelen

na zijn Europees debuut weer 90 minuten op het veld, van Sparta deze keer. De Kapellenaar kreeg geel maar zag zijn ploeg winnen en zich herpakken na het verlies tegen Arsenal.

Benjamin De Ceulaer

, in de slotase vervangen bij RKC, ging nipt de boot in tegen ADO Den Haag. In Kerkrade verloor Vitesse, met de van Ajax geleende

Tom De Mul

(68 minuten tussen de lijnen) nipt van Roda.

Tom Caluwé

verloor met Willem II in Groningen.

Timmy Simons

stond de hele match op het middenveld bij PSV, dat dankzij een hattrick van Arouna Kone (ex-Lierse) voorbij Heerenveen geraakte.

Emile Mpenza

(na 74 minuten op het veld) haalden het dankzij een ontketende Rafael Van der Vaart in Kaiserslautern.

ENGELAND

In de

Second Division

verloor Stoke City ondanks een doelpunt van ex-Antwerpspeler Luke Chadwick met 2-1 in Plymouth. Bij de troepen van Johan Boskamp, die aan het begin van het seizoen huidig Plymouth-manager Tony Pulis verving, stonden

Carl Hoefkens

en

Junior

90 minuten in de basis.

FRANKRIJK

Luigi Pieroni

verloor in Toulouse met 2-0, nadat hij vijf minuten voor tijd ingekomen was bij Auxerre.

ITALIË

In Udinese-Lazio Roma (3-0) maakte

Gaby Mudingayi

zijn eerste speelminuten vol bij de bezoekers. De Congolese Belg en éénmalig Rode Duivel kwam vijf minuten voor tijd in bij een 2-0-stand.

SCHOTLAND

Na 14 minuten opende

Thomas Buffel

voor Glasgow Rangers de score en de weg naar een ruime zege tegen Kilmarnock. 20 minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Nieto, die geen minuut later voor de 3-1 zorgde.