Jurgen Van Goolen vierde Belg bij Discovery Channel

© © MVH

Jurgen Van Goolen rijdt volgend jaar voor Discovery Channel-Berry Floor van Johan Bruyneel en Dirk Demol. De 24-jarige Vlaams-Brabander bereikte een mondeling akkoord voor één seizoen en lichtte gisteren zijn huidige ploegmanager Patrick Lefevere in. ,,Hier zit een tevreden man'', aldus de talentrijke Van Goolen die ondertussen in Heist-op-den-Berg woont.

(HC),

Na een uiterst moeizame seizoenaanhef komt hij pas nu weer boven water en zag een goede augustusmaand beloond met een selectie voor de Vuelta. ,,Het was voor beide partijen goed dat ik na vier jaar in hetzelfde team eens andere lucht snoof. Geen kwaad woord over mijn huidige ploeg. Integendeel. Ik trek met een frisse kop naar de Vuelta en rijd de eerste twaalf dagen met plezier mijn kas leeg voor Tom Boonen. Soms mangelde het me wat aan zelfvertrouwen. Demol lijkt me de geknipte man om jongeren te begeleiden.''

Met de aanwerving van Jurgen Van Goolen bestaat het contingent Belgen volgend jaar bij het team van Bruyneel en Demol uit vier eenheden. Hoste, Devolder en Van den Broeck blijven en in principe komt in 2007 ook neoprof Gianni Meersman erbij.

(HC)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen