Met of zonder Goor?

© © Photo News

Vandaag vertrekt Anderlecht naar het Nederlandse Ermelo voor een vijfdaagse stage. Met of zonder Bart Goor? Gisteravond wachtte Anderlecht nog op een antwoord van Feyenoord nadat een akkoord leek bereikt. Trainer Franky Vercauteren wordt zenuwachtig.

(JVE/LVDW)

Anderlecht en Bart Goor zaten gisteren met de handen in het haar. In de namiddag leek het erop dat paars-wit en Feyenoord een akkoord hadden over de transfersom die Feyenoord voor de 32-jarige linkerflankspeler zou ontvangen. ,,Dat kan ik verdedigen bij mijn raad van commissarissen'', vertelde Mark Wotte, sportief directeur bij Feyenoord, die nog gisteren een antwoord beloofde.

's Avonds deed de Rotterdamse club toch nog moeilijk. ,,Complicaties'', luidde het vanuit Barendrecht waar Feyenoord (zonder Goor) gisteren tegen de plaatselijke amateurclub een oefenduel speelde. Feyenoord had ten laatste om 18 uur een antwoord beloofd maar bij het ter perse gaan zaten Bart Goor, die al tussen 1997 en 2001 voor paars-wit speelde, en Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog geduldig aan de telefoon te wachten. Beide partijen wilden geen commentaar kwijt. Ze zaten wellicht met de heilige schrik dat wanneer ze echt hun emoties zouden uiten de transfer nog zou afspringen. Dat zou immers niet fraai geweest zijn voor Feyenoord.

Centrale verdediger

Van vandaag tot en met woensdag verblijft Anderlecht-trainer Franky Vercauteren met zijn spelers op stage in het Nederlandse Ermelo, op 250 kilometer van Brussel. Maar zijn groep is dus nog niet compleet.

,,Ik koester de stille hoop dat Bart Goor er in Ermelo alsnog bijkomt'', aldus Vercauteren die ook nog op een doelman en een centrale verdediger wacht. ,,Ik wil het bestuur evenwel niet onder druk om vaart te maken in dat of een ander dossier. Het zou stom zijn om nu paniekaankopen te doen om de leegtes te vullen. Nee, dan oefen ik liever geduld. Uiteraard was ik liever naar Ermelo getrokken met de voltallige groep waarmee we op 26 juli de tweede voorronde van de Champions League aanvatten. Het wordt sowieso delicaat om spelers die er na deze stage bijkomen nog in te passen.''

Eerder deze week greep paars-wit alvast naast Onyewu. De verdediger van Standard verlengde zijn contract in Luik tot 2007. ,,Dat is jammer, maar we moeten nu maar een alternatief zoeken'', vindt Vercauteren. ,,Zeker voor die positie, centraal in de verdediging, moet er nog iemand bijkomen. We verliezen immers ook Traoré, die met een blessure misschien wel een paar weken aan de kant moet blijven.''

(JVE/LVDW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen