Bruyneel en Armstrong zoeken 45 miljoen euro

Discovery Channel verdwijnt einde 2007 uit het profpeloton. Johan Bruyneel en Lance Armstrong zijn op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor die minstens 45 miljoen euro veil heeft voor drie seizoenen.

Echt verrast dat de kraan van de nichezender wordt dichtgedraaid, waren de drie mede-eigenaars van het team, Johan Bruyneel, Lance Armstrong en Bill Stapleton niet. Maandag werden vijf mensen uit het topkader van Discovery Channel ontslagen. ,,Daaronder ook Billy Campbell, de man die met ons ook de deal had gemaakt en zich nog voor tweehonderd procent achter de komst van Ivan Basso had gezet'', vertelde Johan Bruyneel.

Zo kan vooral Lance Armstrong op zoek naar minstens 45 miljoen euro (52 miljoen dollar) voor minimum drie jaar. Nu is het budget op jaarbasis ook al 15 miljoen euro. Al in december gaf de zevenvoudige ex-Tourwinnaar aan dat dit een van dé opdrachten van 2007 wordt. ,,We hebben er een goed oog in'', vertelde Bruyneel gisteren vanuit Madrid. ,,Enkele grote spelers meldden zich al. We willen zeker vóór de Tour de deal rond hebben. Bij voorkeur een Amerikaanse multinational, want we blijven een Amerikaans team. We hebben trouwens voor volgend seizoen nog een achttiental coureurs onder contract.''(hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen