Creedence Clearwater... Couto

© © AVT-PRESS/VERHOEVEN

Creedence Clearwater Couto (26): zijn naam kreeg de Lierse-spits vanuit de discotheek mee van zijn vader, zijn voetbalkunstjes kreeg hij mee uit het land van de samba en brazilectro. Dat de Braziliaan het Lisp kan doen swingen, moet hij vanavond bewijzen tegen Club Brugge. Maak kennis met CCC aan de hand van enkele CCR-hits.

Kristof BOHEZ

Proud Mary

,,Net zoals elke voetballer droomt van Real Madrid, droomt iedere Braziliaanse voetballer ervan om zijn talent in Europa te mogen demonstreren. . Mijn vrouw Keli, met wie ik op mijn 21ste al huwde, wist dat ik hier uiteindelijk wou belanden. Of Lierse mijn eindbestemming is? Ik ben hen enorm dankbaar, maar elke voetballer wil ooit naar Spanje of Italië. Hier is alles en iedereen veel georganiseerder dan in Brazilië. Alleen de taal is nog een probleem. Gelukkig helpen Daniel Cruz en Paul Put me goed op weg om mij hier te integreren. Zo volg ik ook lessen Nederlands."

Fortunate Son

,,Ook mijn zoontje Bruno (2) is gebaat bij jullie Belgische leefwereld. Hier is alleszins veel minder criminaliteit dan in mijn thuisland het geval is.

(lachje)

Ja, het is Bruno en niet Aerosmith geworden. In Brazilië is het echt niet de gewoonte om je kind naar een muziekgroep te noemen. Ik ben dus een beetje een buitenbeentje. Mijn vader was gek op Creedence Clearwater Revival. Toen hij in de jaren zeventig uitging, had hij naar eigen zeggen die naam voor zijn zoon al in gedachten. Mijn moeder moest die naam maar voor lief nemen. Mijn vrouw weet wel dat ik zoiets nooit zou doen. Zou ook moeilijk zijn: ik hou zowel van traditionele Braziliaanse pagode-muziek als van dance. En uiteraard ook van CCR."

Bad Moon Rising

Voor Couto naar ons land kwam aangevlogen vanuit Figueirense, had hij er al een Engels avontuurtje opzitten.

,,Op mijn twintigste werd ik inderdaad opgemerkt door een Engelse, die me naar Arsenal haalde. Ik testte er en mocht blijven ook, maar toen kwamen de juridische problemen naar boven. Zo heb ik maar een viertal maanden in Londen verbleven. En er niet veel Engels geleerd, nee. Maar ik zou gerust weer in Engeland willen voetballen. Als het even kan bij Chelsea, maar Arsenal is ook goed, hoor!"

Hey Tonight

De boomlange Braziliaan schoot nog niet echt uit zijn sloffen, maar dat kan vanavond misschien tegen de landskampioen.

,,Ik heb veel respect voor Brugge en de beste manier om dat te tonen is proberen ervan te winnen. Ja, ik heb een speciaal trucje in petto, maar dat toon ik je nu nog niet!''

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen