Boonen en co met privé-vliegtuig naar Tour

Tom Boonen, Bram Tankink, Servais Knaven, Wilfried Cretskens en Kevin Hulsmans worden vandaag met een privé-vliegtuig vanuit Eindhoven naar de Vendée gevlogen. ,,Het zou onzin zijn om hen allemaal naar Wevelgem te doen komen om van daaruit te vertrekken'', aldus manager Patrick Lefevere van Quick Step-Innergetic.

(HC/PDK), (HC), (FRB/HC)

,,Met al die verkeerstoestanden in Antwerpen er nog eens bovenop. Vergeet niet dat ze allemaal van die kanten zijn. Balen, Lommel, de grensstreek. Ze staan in een wip op het vliegveld van Eindhoven, waardoor ze weer een paar uur langer thuis kunnen zijn.''

(HC/PDK)

Lance Armstrong was gisteren in Saint-Etienne, waar hij de laatste Tourtijdrit uit zijn carrière verkende. Tijdens de Dauphiné Libéré reed Johan Bruyneel het parcours van 55 kilometer ook al met de auto. ,,Lance is het met mij eens. Dit wordt een enorm zware dobber, dit is een heel lastig traject'', aldus de ploegleider van Discovery Channel-Berry Floor die meldde dat het ongemakje aan het oog van Lance zo goed als verdwenen is. Dat was een gevolg van een val op training in Nice.

Overigens zal de Amerikaan in de Tour voor het vierde opeenvolgende jaar kunnen beschikken over twee politiemensen om zijn veiligheid te garanderen.

(HC)

Nieuwbakken Kazaks kampioen Alexander Vinokourov, einde contract bij T-Mobile, beslist na de Tour voor welk team hij vanaf volgend jaar rijdt. T-Mobile deed Vino een voorstel maar ook het Amerikaanse Discovery Channel-Berry Floor en de Franse teams Cofidis en AG2R-Prévoyance meldden zich. Vinokourov, kandidaat voor het Tourpodium, liet al verstaan dat die laatste twee geen kans maken. ,,Als ik T-Mobile verlaat, ga ik naar Discovery Channel. Zo niet blijf ik in Duitsland.''

(FRB/HC)

Domina Vacanze

doet het in de Tour met de Oekraïner Serhiy Honchar als kopman. De jonge Kazak Maxim Iglinsky is een opvallende debutant. De negen: Alessandro Bertolini, Alessandro Cortinovis, Angelo Furlan, Paolo Valoti, Adry Grivko, Serhiy Honchar, Maxim Iglynsky, Jörg Ludewig en Rafael Nuritdinov.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen