Dopingdossier Dedecker ,,loopt op niets uit''

© © Christophe Licoppe

Het onderzoek naar het veelbesproken dopingdossier dat senator Jean-Marie Dedecker in september aan justitie overhandigde, is zo goed als afgerond. Het Kortrijkse gerecht heeft niets gevonden.

Steven De Bock en Arne Franck

Jean-Marie Dedecker zorgde in september voor ophef door het bericht te lanceren dat drie Belgische toprenners in februari 2006 een dopingkuur van 24.000 euro hadden gevolgd in Italië. Hij is altijd blijven weigeren om de namen van de drie openbaar te maken, maar hij stapte wel met zijn informatie naar het gerecht. Dedecker maakte zijn dopingdossier over aan hormonenmagistraat Johan Sabbe. Die maakte het op zijn beurt - in het grootste geheim - over aan het Kortrijkse parket. De genoemde renners woonden immers in dat gerechtelijke arrondissement.

Nu, een klein half jaar later, lijkt het dossier Dedecker een stille dood te sterven. Bij het Kortrijkse gerecht is te horen dat het onderzoek niets heeft opgeleverd. Echt afgesloten is het nog niet, maar dat is alleen nog een kwestie van tijd. ,,We hebben in elk geval niets concreets gevonden'', klinkt het duidelijk.

De uitspraken van Dedecker leidden gisteren wel tot een andere rechtszaak: die van ploegmanager Patrick Lefevere tegen Jean-Marie Dedecker. De managementvennootschap van Lefevere en het management van Tom Boonen eisen samen 75.000 euro van Dedecker. Dedecker heeft op zijn beurt een tegeneis ingediend van 25.000 euro.

Boonen en Lefevere nemen het Dedecker kwalijk dat die nooit heeft willen zeggen dat de naam van Boonen niet in zijn dossier stond. Volgens onze informatie komt in het lijstje van drie geen enkele renner voor uit de ploeg van Lefevere. Ook niet Tom Boonen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen