Philippe Gilbert kiest voor Silence-Lotto

Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Philippe Gilbert de komende drie jaar voor het team van Marc Sergeant rijdt. Gisteren liet de 25-jarige Waal zijn huidige ploegleider Marc Madiot weten dat hij opstapt. Vandaag geeft Silence-Lotto een persconferentie.

'C'est la vie!', zat er voor Marc Madiot, teammanager van Française des Jeux, niks anders op dan ontgoocheld zijn schouders op te halen in het besef dat hij zijn belangrijkste pion op het eind van het seizoen ziet verhuizen.

Philippe Gilbert maakte in de nazomer van 2002 al een paar maanden stage bij het Franse team om er het jaar daarop als 20-jarige zijn profdebuut te maken. Gisteren meldde hij Madiot dat hij geen nieuwe contractverlenging zou ondertekenen maar elders zijn geluk zou beproeven. In principe neemt Gilbert ook Tom Stubbe mee naar Silence-Lotto, zijn nieuwe werkgever. Ondertussen doet Marc Madiot zijn uiterste best om Gianni Meersman bij zich te houden. Ook Jelle Vanendert is daar straks aan het einde van zijn eenjarig contract.

Voor Marc Coucke van Omega Pharma is daarmee het eerste luik van de

transferperiode

afgesloten. Met de contractverlenging van Leif Hoste en Greg Van Avermaet beschikt hij ook volgende lente over een stevig duo voor de Vlaamse klassiekers. Philippe Gilbert moet zich vooral richten op het Waalse luik van het voorjaar.

'Het vervolg van de contractgesprekken reserveren we voor na de Ronde van Frankrijk', aldus sponsor Coucke. Eén en ander zal uiteraard afhangen van de Tourprestaties van Cadel Evans en de hap die de Australiër, potentieel eindwinnaar, uit het budget neemt. Dat Philippe Gilbert daar ondertussen zijn deel van binnen heeft, lijdt wel geen twijfel.

Omloop Het Volk

De energieke Waal probeerde zich de voorbije lente te manifesteren als de grote slokop. Eind januari al jaagde hij verwoed op ritwinst in de Tour Down Under. Op 1 maart maakte hij zelfs ronduit furore door met een indrukwekkende solo over vijftig kilometer voor de tweede keer de Omloop op zijn naam te brengen. Drie weken later was er een beresterke Fabian Cancellara nodig om hem van winst te houden in Milaan-Sanremo. Een tweede plaats in de Brabantse Pijl was echter meteen ook zijn laatste ferme uitslag van de lente. Gilbert bleef dapper in het getouw, tot en met Luik-Bastenaken-Luik. In die doyenne, in principe zíjn koers, moest hij zich echter vergenoegen met een uitzichtloze solo, alleen maar om zijn supportersclub op La Redoute te plezieren. Dat zou volgend jaar dus anders moeten. (hc,pdk)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen