Wie zat naast Schweinsteiger?

© © A3542 Karl-Josef Hildenbrand

© © Ivan Sekretarev

© © A2748 Ursula Dueren

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een dag voor het Champions League-duel tegen Lyon, bracht Bastian Schweinsteiger de voormiddag door in de rechtszaal van München. Niet voor hemzelf, maar voor zijn vriendin. Sarah Brandner moest er verschijnen omdat ze te snel gereden had in Schweinis Audi. Sarah werd vrijgesproken, maar of Schweinsteiger daar echt gelukkig mee moet zijn, zal nog blijken.

Op 7 maart 2008 om 1 uur 's nachts reed de wagen van Schweinsteiger 23 kilometer per uur te snel op de A9 richting München. De voetballer zelf zat op de passagierszeetel, de chauffeuse was een blonde vrouw. De advocaat pleitte dat de dame in kwestie zeker niet Sarah Brandner was. De rechter bekeek op de zitting de foto's, vergeleek ze met het levende exemplaar voor zich en kwam tot de conclusie dat er op de (ietwat wazige) politiefoto inderdaad een andere vrouw stond.

Sarah werd vrijgesproken. Geen maand rijverbod, geen 125 euro boete, maar wel een goede raad van de (vrouwelijke) rechter: 'Met wie de heer Schweinsteiger op dat moment dan wel onderweg was, moet u zelf maar uitzoeken', zei ze.

Brandner antwoordde bleek glimlachend zachtjes: 'Ja.' (mm)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen