Zesdaagse stilgelegd na dodelijke valpartij

© belga

GENT - De Spaanse renner Isaac Galvez is zaterdagnacht om het leven gekomen na een valpartij op de piste van de Zesdaagse in Gent. De renner werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed op weg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent. De Zesdaagse is stilgelegd. Galvez was nog maar enkele weken geleden getrouwd.

llc

Het ongeval gebeurde om 0.30 uur tijdens de tweede ploegkoers. Galvez zou in contact gekomen zijn met de Belg Dimitri De Fauw. Hij kwam met zijn kin tegen een balustrade terecht en verloor onmiddellijk het bewustzijn. Onderweg naar het ziekenhuis overleed hij door inwendige bloedingen.

Er waren nog veel toeschouwers aanwezig toen het tragische ongeluk gebeurde. Het wielerevenement werd onmiddellijk stilgelegd en de toeschouwers gevraagd om Het Kuipke te verlaten. Enkele toeschouwers werden onwel.

Het was een geëmotioneerde organisator Rob Discart die meldde dat deze editie van de Gentse zesdaagse definitief is stopgezet. ,,Uit respect voor Galvez, zijn familie en de andere renners."

Op het moment van het ongeval stonden Galvez en zijn teamgenoot Juan Llaneras tweede in de stand, na het Belgisch-Duitse duo Iljo Keisse en Robert Bartko.

Isaac Galvez (30) was wereldkampioen ploegkoers met Juan Llaneras. De veelzijdige Spanjaard kan ook op de weg een mooi palmares voorleggen. Ritoverwinningen in de Ronde van Mallorca (3), Catalaanse Week, Ronde van Catalonië, Internationaal Wegcriterium én Clasica Almeria sieren zijn palmares. In de Tour stond Galvez vorig jaar voor de eerste keer aan de start, maar gaf al op na de 7de rit.

Deskundige

Het parket van Gent heeft een deskundige aangesteld naar aanleiding van het overlijden. Dat is de standaardprocedure na een dodelijk ongeval. De deskundige zal de videobeelden van het ongeval bestuderen.

Portret

Geboortedatum: 20 mei 1975

Geboorteplaats: Vilanova le Geltru (Spa)

Lengte: 1m76

Gewicht: 72 kg

Ploegen: Kelme-Costa Blanca (2000-2003), Illes Balears-Banesto (2004), Illes Balears-Caisse d'Epargne (2005-2006)

Palmares:

. Baan:

1ste op WK ploegkoers in 1999 en 2006 (met Juan Llaneras)

. Weg (12 zeges):

2000: Clasica de Almeria

2001: rit GP Telecom Portugal, rit Ronde van de Alentejo

2002: rit Ronde van Mallorca

2003: 2 ritten Ronde van Mallorca

2004: rit Catalaanse Week, rit Ronde van Catalonië

2005: rit Internationaal Wegcriterium

2006: rit Vierdaagse van Duinkerke, 2 ritten Ronde van Mallorca

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen