VIDEO: 2.000 Armeniërs, 800 Belgen en een streaker

'Klopt het dat er maar 2.800 betalende toeschouwers zijn onder wie dan nog 2.000 Armeniërs?', vroeg de VRT tijdens de rust aan bondsvoorzitter François De Keersmaeker. De man ontkende niet. Een kleine rondvraag staaft die cijfers.

Zelfs als het gratis is, komen de voetballiefhebbers niet meer naar Brussel voor de Rode Duivels, zo wees een enquête van deze krant gisteren uit. Een klein onderzoek voor de wedstrijd van gisteren in en rond het Koning Boudewijnstadion leverde inderdaad een ontluisterend resultaat op. Slechts vier van de dertig door ons ondervraagde voetbalsupporters hadden een toegangskaart gekocht. De rest valt onder de noemer 'genodigde', mensen dus die op een of andere wijze een vrijkaart hadden gekregen. Vier op dertig, dat is amper 13 procent betalende toeschouwers tegenover 87 procent genodigden.

Per toeval spreken we onder meer de ouders van Timmy Simons aan, maar die zijn uiteraard

uitgenodigd

. En ook de familie van bondsvoorzitter De Keersmaecker kruist onze weg. 'Ik weet niet of ik zonder uitnodiging gekomen was', zegt de kleine De Keersmaecker. Waarop zijn moeder snel corrigeert. 'Toch wel, het is niet omdat papa voorzitter is dat we anders niet waren komen kijken.'

Op naar parking C dan maar, waar de loketten de hele avond geopend bleven. 'Of er nog tickets zijn voor de wedstrijd?' De mevrouw aan de kassa heeft een vuistdikke stapel kaarten in de aanbieding en kijkt met een ongelovige blik. 'Natuurlijk zijn die er nog. Vanaf tien euro.' Maar zelfs dat is blijkbaar te duur: geen kat meldt zich aan.

Een groot geluk dus dat er via de sponsors van de Duivels traditioneel veel genodigden opdagen in het Boudewijnstadion. Zo raakte de teller van dienst gisteren nog aan 9.000 toeschouwers. Onder wie dus 2.000 Armeniërs. En maar 800 betalende Belgen. Of de streaker bij de genodigden dan wel de betalende toeschouwers hoorde, is niet meteen duidelijk. (lvdw, deg, nvh)

Bekijk het filmpje:

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen