Zola Matumona stapt op bij Brussels na racistische uitspraken Vermeersch

BRUSSEL - Raadsheer Laurent Denis van de Congolese profvoetballer Zola Matumona meldt in een mededeling dat de speler zijn contract bij FC Brussels verbreekt omwille van ernstige redenen.

ivb

'De beslissing van de 23-jarige middenvelder is een gevolg van racistische en xenofobe uitlatingen van voorzitter Johan Vermeersch van FC Molenbeek Brussels Strombeek in aanwezigheid van de spelersgroep en de technische staf op 30 oktober laatstleden', aldus Denis.

'De woorden van Johan Vermeersch werden daags nadien overgenomen door de audiovisuele en geschreven pers en niet ontkend door Vermeersch. Zola Matumona heeft nu zijn werkverbintenis met de Brusselse club verbroken omwille van ernstige redenen, conform de wet van 3 juli 1978 omtrent de werkcontracten. Zola Matumona behoudt zich alle recht op actie en het eisen van schadevergoeding bij de club FC Molenbeek Brussels Strombeek voor.'

Johan Vermeersch pakte zijn spelers dinsdag hard aan naar aanleiding van de recente prestaties en slingerde volgens meerdere bronnen binnen de spelersgroep de Congolees Matumona, die vorige zaterdag een strafschop miste, racistische opmerkingen naar het hoofd. Hij had het onder meer over 'in de boom bananen eten'. Vermeersch relativeerde achteraf zijn woorden en vond zijn uitval niet racistisch. .

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen