Verdienstelijke Deghelt grijpt naast finale op horden

© belga

Zoals verwacht heeft Adrien Deghelt zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 60 meter horden op het wereldkampioenschap atletiek in zaal in Valencia. Met een tijd van 7.69 en de vierde plaats was hij net niet snel genoeg. Enkel de beste twee van elke halve finale en de twee best verliezende tijden konden zich kwalificeren voor de finale, hij kon zich niet bij de twee best verliezende tijden plaatsen. Na twee reeksen had hij de derde verliezende tijd. Adrien Deghelt liep in de reeksen nog de twaalfde tijd van alle deelnemers.

oom

De tijd van 7.69 levert hem wel een nieuw persoonlijk record op. Het Belgisch record is nog ver buiten bereik en staat op naam van zijn persoonlijke trainer Jonathan N'Senga met 7.55.

De beroepsmilitair uit Namen kwam uit in de tweede reeks in baan 7 en had het traagste persoonlijk record van alle deelnemers in zijn reeks. Hij had (naar zijn gewoonte) een betere start (op de 100 meter presteert hij normaalbeter) met een reactietijd van 140 duizendsten) en ook de eerste horden kwam hij goed mee. In het laatste stuk van de 60 meter kon hij de achterstand nog wat inhalen, maar tegen de grotere namen in zijn reeks was hij niet opgewassen. Hij finishte uiteindelijk als vierde in 7.69. De overwinning ging naar de Duitser Blaschek in 7.59, voor de Rus Borisov.

Voor de Waal was het de eerste WK-deelname ooit. Hij had tot hiervoor een PR indoor van 7.73 (gelopen in de reeksen) en een PR outdoor van 13.57. Hij concentreert zich nu volop voor kwalificatie en deelname aan de Olympische Spelen. Daarvoor moet hij dit jaar nog tweemaal 13.45 lopen.

Met Adrien Deghelt was zaterdagvanavond de laatste Belg op het wereldkampioenschap in actie, een wereldkampioenschap dat voor de Belgische delegatie zeker geslaagd mag beschouwd worden.

Deghelt: 'Ben tevreden'

'Ik ben tevreden. Mijn start was goed, ik miste nog wat op mijn eerste horde maar gelukkig haalde ik nog wat in op het einde. Ik heb vandaag mijn doelstelling bereikt: nieuw persoonlijk record en de halve finale. Meer kon ik niet verwachten, ook al was ik nu dicht bij de finale. Dat laatste maakt me nu toch een klein beetje ontgoocheld, maar het was goed. Het record van mijn trainer Jonathan N'Senga? Da's heel moeilijk. Ooit hoop ik wel onder de 7.60 te lopen, maar dat zal nog niet voor morgen zijn. Dit is en blijft voor mij een voorbereiding op de 110 meter horden. Mijn eerste meters zijn nooit schitterend en dit kan ik dus wat compenseren door de langere afstand in de zomer. Daar ga ik volop voor.'

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen