Nazon wint eerste rit Parijs-Nice

© epa

© ap

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

BUZANCAIS - Jean-Patrick Nazon (AG2R) heeft maandag de eerste etappe in Parijs-Nice (ProTour) gewonnen. Na 186 kilometer van Cloyes-sur-le-Loir naar Buzançais was de 30-jarige Fransman de snelste van een compact peloton. De Duitser Sebastian Siedler werd tweede, de Australiër Mathew Hayman derde. Tom Boonen finishte als achtste.

moo

De Britse proloogwinnaar David Millar (Saunier Duval) blijft leider.

Nazon won in het verleden al twee etappes in de Tour de France, maar maakte vorig jaar een moeilijk seizoen door. ,,Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens gewonnen had'', beaamde Nazon. ,,Maar de laatste dagen voelde ik het vertrouwen groeien. Op deze etappe had ik mijn zinnen gezet. Op 200 meter van de meet zette ik aan, niemand kwam er nog over.'' De renner uit de Vogezen zorgde zo voor de eerste Franse zege in Parijs-Nice sinds 2002, toen Laurent Jalabert een etappe won.

In de eerste etappe werden de renners met een lentezonnetje verwend. Het inspireerde 'regional de l'etappe' Romain Feillu om meteen na de start een ontsnapping op touw te zette, die tot tweeënhalve kilometer voor de aankomst zou dragen. Feillu kreeg zijn landgenoten Christophe Laurent en Hervé Duclos-Lassalle (zoon van) en de Spanjaard Ivan Velasco mee. De vier hadden na 47 kilometer al een maximale voorsprong van tien minuten en dertig seconden, maar daarna werd het tempo in het peloton opgedreven door de teammaats van leider Millar en sprinter Bennati (Lampre).

Dinsdag brengt de tweede etappe het peloton over 177 kilometer van Vatan naar Limoges. De aankomst is lichtjes bergop.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen