Schandaal Juve: 29 van 38 competitiematchen beïnvloed

De Italiaanse voetbalcompetitie is volgens het parket van Napels vorig seizoen op grote schaal ten gunste van landskampioen Juventus gemanipuleerd. Luciano Moggi, de algemeen directeur van de club zou als draaischijf 29 van de 38 competitiewedstrijden hebben beïnvloed, schrijft ’La Gazzetta dello Sport’ vrijdag. Ondertussen vervolgt de rechtbank in Napels 47 personen wegens bendevorming en sportieve fraude.

kum

De 68-jarige Moggi wordt ervan verdacht druk uitgeoefend te hebben om scheidsrechters te kunnen kiezen voor wedstrijden van zijn ploeg. Eerder deze week lekten in enkele Italiaanse kranten transcripties uit van bezwarende telefoongesprekken tussen Moggi en Pierluigi Pairetto, een verantwoordelijke van het scheidsrechterkorps. De Juve-topman zou in die gesprekken gevraagd hebben om scheidsrechters aan te duiden die zijn club 'gunstig gezind' zijn.

Pairetto stond op het moment van de feiten, in 2004, in voor het aanduiden van scheidsrechters voor wedstrijden in de Italiaanse competitie en de Champions League. Volgens de kranten La Gazzetta dello Sport en Il Corriere della Sera beloofde Pairetto aan Moggi dat hij ’zijn best zou doen’ voor bepaalde wedstrijden van de Oude Dame.

Juventus Turijn kan dit weekend voor de 29ste keer in de geschiedenis van de Serie A landskampioen worden. Enkele verantwoordelijken van Juventus zien in deze zaak dan ook niet meer dan een poging tot destabilisatie van de club.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen