Barcelona, Bayern en AS Roma starten uitstekend

Barcelona, Bayern München en AS Roma zijn uitstekend gestart aan de nieuwe editie van de Champions League voetbal. Bayern en AS Roma wonnen elk met 4-0 hun eerste groepswedstrijd, en Barcelona deed met 5-0 zelfs nog iets beter.

In groep A werden de waarden dinsdag al meteen gerespecteerd. Barcelona vernederde Levski Sofia met 5-0, terwijl Chelsea met 2-0 won van Werder Bremen, onder meer dankzij een penaltydoelpunt van Michael Ballack.

Bayern, met Daniel Van Buyten 90 minuten op het veld, kon in de eerste helft niet scoren tegen Spartak Moskou, maar vond na de rust wel vier keer de weg naar het doel. De Duitsers delen na de eerste speeldag in groep B de leiding met Sporting Lissabon, dat in eigen huis Inter Milaan versloeg met 1-0. Bij de Italianen kreeg de Fransman Patrick Vieira rood in de tweede helft.

Beide wedstrijden in groep C eindigden op een scoreloos gelijkspel. Het Turkse Galatasaray van trainer Eric Gerets kon dus maar 1 puntje thuishouden tegen Bordeaux, en ook PSV, met Timmy Simons de ganse wedstrijd tussen de lijnen, en Liverpool speelden in Eindhoven 0-0 gelijk.

In groep D vielen in totaal al 10 doelpunten. Valencia ging met 2-4 winnen bij Olympiakos Piraeus, terwijl AS Roma in eigen huis Shakhtar Donetsk versloeg met 4-0. Voor Valencia scoorde Morientes drie keer.