Rus Areekev wint tweede rit en is leider

© belga

ROME - De Rus Alexander Areekev (Acqua&Sapone) heeft vandaag de tweede etappe in de Italiaanse rittenkoers Tirreno Adriatico (ProTour) gewonnen. Hij snoept de leiderstrui af van de Australiër Robbie McEwen (Predictor-Lotto), die woensdag de openingsrit op zijn naam schreef.

ivb

De 24-jarige Arekeev haalde het na 202 km tussen Civitavecchia en Marsciano. De Italiaan Daniele Contrini (Tinkoff) legde beslag op de tweede plaats, de Duitser Sven Krauss (Gerolsteiner) eindigde derde.

Voor Arekeeev, die in 2004 debuteerde bij Acqua & Sapone, is het de eerste profzege. Arekeev kwam solo toe in Marsciano, nadat hij op dertien kilometer van de finish op een helling weggereden was van zijn medevluchters Daniele Contrini, Sven Krauss en Fortunato Baliani. De vier reden zowat 200 kilometer op de kop. Ook de Spanjaard Ivan Mayoz hoorde er bij maar die werd na 125 kilometer uit de wielen gereden.

Bernhard Eisel die de spurt van het peloton won, imiteerde Tom Boonen. Net als onze landgenoot, woensdag in Parijs-Nice, gooide de Oostenrijker de armen in de lucht omdat hij dacht dat hij gewonnen had.

In de slotkilometer moesten José Ivan Gutierrez, Ricardo Serrano, Geoffroy Lequatre en Moises Aldape na een val naar het ziekenhuis overgebracht worden. Ook Kevin De Weert kwam ten val, maar hij kon wel weer verder.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen