VIDEO: Polemiek rond Baghdatis

Op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, is er een polemiek ontstaan rond de Cypriotische tennisser Marcos Baghdatis (ATP 16). Die werd gefilmd terwijl hij in het gezelschap van enkele Griekse supporters anti-Turkse slogans zingt.

jns

De video, die sinds enkele dagen op internet circuleert, dateert van 2007. Daarop is te zien hoe Baghdatis, de finalist van de Australian Open van 2006 en zelf een Griekse Cyprioot, tijdens een feest van de Griekse supportersorganisatie Hellas Fan Club

'Turken buiten uit Cyprus'

roept.

Dinsdag toonden leden van deze fanclub zich nog van hun minder goede kant door tijdens de wedstrijd tussen de Griek Konstantinos Economidis en de Chileen Fernando Gonzalez beledigingen in het Grieks en het Engels te uiten. De politie maakte gebruik van traangas om de orde te handhaven.

Baghdatis reageerde intussen. 'In deze video verdedigde ik de belangen van mijn land en protesteerde ik tegen een situatie die niet erkend wordt door de Verenigde Naties', verklaarde de Cyprioot. 'Nu zou ik me graag op het toernooi willen concentreren en ik vraag dan ook aan iedereen om dat te respecteren. Ik hou van de Australian Open en wil het hier goed doen', aldus Baghdatis.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen