Tom Steels wint race met trein

Wielrenner Tom Steels is vanmorgen een duel aangegaan met de NMBS. Hij won een race tegen de trein tussen Dendermonde en Sint-Niklaas. Al lang klagen volksvertegenwoordiger Magda De Meyer en senator Christel Geerts (beiden sp.a) de 'trein der traagheid' aan tussen Sint-Niklaas en Brussel.

jav

Om hun pleidooi kracht bij te zetten vroegen ze aan Tom Steels, zelf gemeenteraadslid voor de sp.a, om maandagmorgen om 9.49 uur aan het station van Dendermonde het duel aan te gaan met de trein die van Brussel naar Sint-Niklaas spoort.

Geerts en De Meyer gaven in Dendermonde zelf het startschot en repten zich daarna naar Sint-Niklaas. Steels vertrok exact om 9.48 uur aan het station van Dendermonde, het tijdstip waarop Bart Van Malderen (Vlaams volksvertegenwoordiger en Dendermonds schepen van verkeer en mobiliteit) en Kris Van der Coelden (medewerker van Peter Hertog, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit) de trein richting Sint-Niklaas namen. In café De Graanmaat op de Grote Markt in Sint-Niklaas zaten De Meyer en Geerts te wachten op wie als eerste arriveerde. Ze kwamen met de auto bijna gelijktijdig aan met Steels, namelijk om 10.21 uur. De twee treinreizigers stapten twintig minuten later het café binnen.

Met deze ludieke actie wilden Geerts en De Meyer hun 'Waas streekcharter' voorstellen waarvan de snelle treinverbinding een belangrijk onderdeel vormt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen